Wednesday, August 24, 2011

Rekapitulacija

Valja malo da čovjek odmori, a nekad i malo više. Ali, to je samo zato da bi se mogao dobro umoriti. Umoriti u smislu umaranja. Nakon odmora od skupljanja gluposti, prije prezentacije nekih novih, skupljenih u međuvremenu, osvrt na neke na koje smo se već osvrtali. Mislim, na zapadu ima novosti ali kod nas ne, tako da se još uvijek lošim momcima dešavaju dobre stvari, a dobrim momcima...

Što se tiče prvog pominjanog slučaja ovdje na blogu, prevare u banjalučkom preduzeću Medicinska elektronika, naišao sam na ovaj zanimljiv članak u kojem se spominje taj slučaj:
Žurnal: Poslovna biografija gospodara Republike Srpske (4)
Kako tu piše, tako i jest. Optužnice se razdvajaju, prekrajaju, ublažavaju, suđenje se oteže, na kraju će biti "ujeo vuk magarca". Ipak, ima se šta pročitati u tom serijalu članaka, pa nek' stoji ovdje.

Što se tiče banjalučkog aerodroma koji je takođe bio tema jednog članka, zanimljivost:
Glas Srpske: Generalni štrajk 27. jula
Hej, vojnici, vazduhoplovci, čelična krila naše armije...
Dakle, dok ovi na vojnom dijelu aerodroma traktorima vuku penzionisane avione s kraja na kraj piste, dotle njihove civilne kolege iz kontrolnog tornja štrajkuju zbog neisplaćenih regresa. Ako, imaju pravo na to. I, da, traže smjenu kompletnog rukovodstva. Sretno im. Mislim da i dalje letimo za Ljubljanu nekoliko puta više nego što je potrebno.

I još jedan osvrt na prošlost, pa se možemo okrenuti ka budućnosti:
Nezavisne: Na slobodi osumnjičeni socijalni radnik
Dakle, pedofil Anđelko je ponovo na ulici. Onaj jedan je pušten ranije, a njih dvojica tek sad. Jadnici. Još je Anđelko imao problema sa "zatvorskim kolegama" pa su ga morali premještati.
Nego, u ovom članku mi je posebno simpatično to što advokat druge dvojice, koji su priznali krivicu, kaže da će nakon podizanja optužnice tražiti sporazum o priznanju krivice ili oslobađajuću presudu. Nema šta, isplatio se pravni fakultet. Sve da se izbjegne suđenje... Al' dobro, on je mala riba. Posebno naspram Miroslava Mikeša koji zastupa Đokića.

Sve u svemu, šanse da se situacija popravi su male do nikakve. Ali, nastavljamo dalje.

Arhiva kao rezerva: LINK

No comments:

Post a Comment