Friday, April 1, 2016

Radovane, moj Radovane... a vidi Vojislava.

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić je u Hagu osuđen na 40 godina zatvora. Bosanski muslimani (makar onaj jedan dio njih) nezadovoljni jer nije doživotna kazna (Radovan ima 71 godinu) i nije potvrđeno da se desio "genocid" u svakom mjestu gdje god je ubijen neki bosanski musliman. Mislim da je propagandna mašina pogriješila što nije ustanovila monogenocid. Ako može biti lokalni, polno diskriminatoran, "genocid", onda bi mogao i monogenocid.
Elem, ta presuda je samo pokazala u čemu je to Republika Srpska bolji dio Bosne i Hercegovine: u činjenici da veći procenat građana Republike Srpske (Srba) razumnije prihvata činjenicu da postoji onaj drugi entitet, za razliku od ekstremne propagande iz Federacije (koja ne mora nužno da predstavlja većinu građana, jer vjerujem da je većini prije svega pun ku... bijede usljed pljačkanja države od strane državnika) koja insistira na "genocidnom temelju RS" konstantno zaobilazeći niz činjenica.
I, gratis na ovu temu, što reče jedan komentator na portalu klix.ba:
kemal malovčić
prije 1 sat, 3 min
+9
ova presuda do sada je na kladionici imala kvotu 1,01..
9
0
A taj je komentar iz nekog razloga nestao...

Sa druge strane, Vojislav Šešelj, legendarni vojvoda, "pobijedio" je Hag: nakon 12 godina u zatvoru presuđeno je da nije kriv za one stvari za koje su ga optužili, kao što, realno, nije. Šta uopšte reći za Vojvodu, što on nije rekao sam? Ništa, pustiti čovjeka da se sam brani...


No comments:

Post a Comment