Friday, January 6, 2017

Vojsko, voljno... a vojska slabovoljna.

Prvi dio naslova ovog članka je ime kampanje koju je Savez međuzavisnih socijal-debila vodio 2005. godine, sa ciljem ukidanja redovne vojne obaveze odnosno demontiranja tada još postojeće VRS. VRS je svakako nestala brzo poslije, sad imamo Treći puk OS BiH koji "baštini tradiciju VRS"...

I stiže Dan republike koji je zapravo "dan republike", gdje se dokazalo da su ljudi koji su izašli na "referendum" povodom istog debili, jednako kao i opozicija koja je pozivala da se izađe i "glasa", a isti je i prije samog održavanja proglašen neobavezujućim što znači da to uopšte nije bio referendum.

Brutalni pre'cjednik RS Mile Dokurac je, s ciljem bacanja što veće količine prašine u oči stanovništvu RS jer je sve gore i gore, smislio najnoviji fazon, demonstracija sile i ponosa u vidu vojne i policijske parade za "dan republike"... Realno, kako nemamo dovoljno pedera, tako smo slabi i sa paradama, pa eto.

Sad kaže, Treći puk da učestvuje u paradi, srpska komponenta OS BiH, a ono ne može. To su OS BiH. Ne da ministrica odbrane odnosno obrane, Marina Pendeš (jebem ti državu sa ministricom odbrane, prim. aut.). Pa se krenuli natezati oko toga, evo, gine se po medijima od saopštenja i reagovanja.

I ne mogu vjerovati koliko je glupa priča. Oružane snage BiH su jedna rupa bez dna za zapošljavanje morona koji ne rade ništa, to nikakve veze sa vojskom nema, čistačice čiste WC-e, što je JNA napravila oni ne mogu pomesti i okrečiti, a kamoli da se za ovih 10/20 godina nešto napravilo i nabavilo...

Tradiciju Vojske RS više baštine domaćini u VRS jaknama koji peku rakiju i sijeku šumu, jer su oni bili vojnici te VRS i to bez štele, za razliku od ovih u Trećem puku. U OS BiH, od Srba, realno nema 20% kvalitetnih ljudi, posebno ne na zapovjednim mjestima. Sve fukara.

Ali eto, biće parada. Biće "dan republike". Biće igara. Ne pitajte za 'ljeba.

No comments:

Post a Comment