Wednesday, January 2, 2019

Doktorat iz političkih nauka - dajte i meni!

Praznično je vrijeme, doba darivanja... Uh, čekaj, pogrešan blog.

Srećniji sam kad nemam šta da pišem/komentarišem ovdje, al' šta da se radi. U jeku burnih dešavanja na ulicama moga grada, malo pomnije pratim medijsku ofanzivu na narod koju provodi RTRS, laži koje sami plasiraju (ne stide ih se potpisati) kao i gnjusne laži koje se serviraju tako da im se zametne trag kroz šemu portal Info Srpska (tzv. portaloid, bez impresuma, služi uglavnom za blaćenje protivnika režima najgorim izmišljotinama) > SRNA > RTRS...
Ipak, te gnjusne laži najčešće nemaju domet kakvu ima obična glupost. Tako RTRS na svom portalu prenosi dijelove razgovora sa Dušanom Prorokovićem, doktorom političkih i bezbjednosnih nauka:
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=321813

Profesor beogradskog Fakulteta za diplomatiju i bezbjednost Dušan Proroković ocijenio je da Republika Srpska unutar BiH zauzima najbolju poziciju još od Dejtona, zbog čega očekuje da će u narednim mjesecima biti pokušaja destabilizacije i potkopavanja njenih institucija na način kako je to činjeno prethodnih 20 godina.
Na prvi pogled, uobičajena šuplja priča, međutim, kad se čovjek malo zamisli vidi da je ovo vrhunac besmisla. Republika Srpska je izgubila grb, himnu, zastavu, pasoš, vojsku, ČETVRTINU STANOVNIŠTVA (...) i to je nekako najbolja pozicija još od Dejtona? Hmm... Pa onda "u narednim mjesecima potkopavanje njenih institucija na način kako je to činjeno prethodnih 20 godina"? Hmm... Institucije su potkopane iznutra, sve što je moglo biti prenešeno na nivo BiH je otišlo, i od ove i od one vlasti, u posljednjih 20 godina, nakon smjene Poplašena svi su se njihali kako vjetar duva, a posebno SMSD koji sa tim i nastavlja. Posljednji dokaz za to su akcize, jedan divan gratis za Bosnu i Hercegovinu oko kojeg se Sekta ekstremno potrudila.

Poenta je, da je RS stvarno "u najboljoj poziciji", što bi značilo u dobrom položaju, stabilna ekonomski, socijalno, politički, niko joj ne bi mogao ništa. Ovako, RS ima Vladu kontinuiteta koja nas tjera u robovlasništvo gdje je svaki segment društva nezadovoljan svojim bivstvovanjem, sem budžetskih pijavica. Na kraju, ne bi bio problem ni da svi budemo budžetske pijavice, da svi budemo Sekta, samo i tu bi se morao znati neki red, nije svaki član Sekte isti i ne može biti... ali to je već neka druga tema.

Ostatak Prorokovićevih riječi koje prenosi RTRS je uopštena politička priča otprilike na nivou konstatacije "voda je mokra i ne da se držati rukama" i tu se nema šta puno dodati ni oduzeti, nego ono što je zanimljivo, kad se krene pretraživati ko je zapravo Dušan Proroković jeste što se dobije kao video rezultat njegov intervju na YouTube kanalu Balkan Info: Dušan Proroković - Režimu se od straha priviđaju obojene revolucije! (11.05.2016). Šta reći a ostati dosljedan, kad upravo RTRS odnosno Sekta siluje narod pričom o obojenim revolucijama a pokušava nahraniti punom šakom srbovanja...

No comments:

Post a Comment