Tuesday, July 28, 2015

Blogovi, blogovi...

Kad već ja ne pišem (redovnije), ima ko piše... Preporuke za slučajne prolaznike:

Preko Drine - Blog Vladimira Kovačevića
Vlado je moj drugar iz osnovne, pobratim iz teretane Sokolskog doma i novinarska mašina. Dosad je u rezime upisao ATV, BN, Žurnal i još nekolicinu internet portala... ko bi se sjetio. Kritički je nastrojen prema vlasti, dakle, novinar koji se zapravo bavi svojim poslom. Blog je otvorio nedavno, i tu će biti mjesta za malo opušteniji pristup materijalu kojim se inače bavi i obrađuje, od crtica pa do analiza, od lokalne do regionalne politike (i društva). Možda bude i sporta nekog, vidjećemo.

Blog Borislava Radovanovića
Zanimljiva situacija. Policajac koji ima blog. Al' eto. Borislava sam zapazio kao komentatora na portalu Frontal.rs, gdje su njegovi komentari bili dobri ali ponekad isuviše racionalni (ako se to može tako pojmiti). Kad sam našao čime se čovjek bavi, onda mi je bilo sve jasno. Borislav je jedan od rijetkih u ovoj državi unutar "struktura" koji ukazuje probleme u "strukturama". Nedavno je tim povodom štrajkovao glađu. Žalosno, ali moraće se još radikalnije... i to svi mi, ne samo Borislav. Bilo kako bilo, na blogu se da štošta pročitati o kriminalu u politici, bezbjednosti, društvu uopšte, i sve to BEZ FILTERA.

***

Inače, sve standardno, kako kod nas, tako u svijetu.

Olimpijski bazen u Banjaluci zatvoren zbog remonta usred sezone, od 27. jula do 14. avgusta. A onda će prijaviti još jednu godinu gubitaka. Tačno sam iznevjerovao na tu glupost, zamalo koliko i na akciju TOBL da se uredi planinarsko/šetačko/biciklistička staza Trešnjik - Ponir... 23. jula, pri temperaturi od "cirka-oko" 40 stepeni. Bravo i jednima i drugima.
http://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Bazen-zatvoren-zbog-remonta/316589
http://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Novo-ruho-za-staze-do-Tresnjika/316947

Hrvati prisluškivali Slovence povodom arbitraže oko Piranskog zaliva, imaju crno na bijelo dokaz da su Slovenci muljali. Slovenački pravnici se nisu snašli, u prvi mah kukaju i priznaju poraz i sramotu a zatim prebacuju loptu na tvrdnju da je prisluškivanje problem. Liči malo na incident "Dva papka" gdje je glavni akter naš seksi premijer ženskog pola.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/390231/Medijska-burleska-koju-je-zakuhala-hrvatska-obavjestajna-sluzba.html

Neki britanski lord drkadžija dao ostavku nakon što je The Sun objavio foto/video dokaze kako sa grudi prostitutke šmrče nešto "što liči na kokain". Dao je jednu ostavku, neće da daje drugu... zasad.
http://prvi.tv/svijet/britanski-lord-smrce-kokain-u-drustvu-prostitutki/32520

E, pa lijepo, vala, sve redom.
Onda je valjda jasno zašto sam sretniji kad ništa ne pišem na ovom blogu.

No comments:

Post a Comment