Friday, October 9, 2015

Ukidanje pravosuđa RS - dio drugi

Dodatak na prethodni tekst:
http://apsurdsrpski.blogspot.ba/2015/10/ukidanje-suda-i-tuzilastva-poimo-od-sebe.html

Dok je vrhunski apsurd da pravosnažno osuđen kriminalac Mile Radišić koji je pobjegao u drugu zemlju može putem javnog servisa Republike Srpske da "demantuje" izjavu koju RTRS nije ni objavio, opet treba "stati na loptu" i zapitati se šta, kako, zašto. A 24 sata "stajanja na lopti" donosi još dijelova slagalice...

Pojavljuju se istovremeno dvije priče na koje valja obratiti pažnju:
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=171108
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=171110

Prije svega, ono što je zanimljivo ovdje jeste da su oba članka praktično neobrađena (ono prevod i obrada), sklepana na brzinu, ili je to pak krajnji domet režimske pismenosti. Dakle, prvo se pojavljuje vijest da je taj neki Goran Suvara plaćen od strane SDS-a da snimi Radišića a zatim se javlja POTPUNI DEBIL Predrag Ćeranić (inače Dodikov savjetnik, očigledno da je ovo POTPUNI DEBIL preduslov) da ga "stručno" potpišu ispod rečenica koje završavaju uzvičnikom a ništa ne znače.

Goran Suvara je, kao što vidimo, statusa kao i sam Radišić: presuđeni kriminalac trenutno u bjekstvu, a inače je Dodikova druga linija - kao i solidna količina ovdašnjih kriminalaca. Dio je masturbatorske ekipe za zavlačenje "1389 - Izbor je naš" koja je pred prošle izbore radila punom parom za SNSD, sam Suvara je bio veoma aktivan prijeteći komentator na portalu Nezavisnih novina. Klasična cirkuska ličnost.

Dakle, Mile Radišić je snimljen od strane nekoga ko mu je blizak, kao što sam naveo prethodno. Snimak koji se pojavio je autentičan, a obzirom na konzistentan tok razgovora (pitanje - odgovor) jedina montaža koja je tu mogla biti jeste da su neki detalji isječeni (možda nepotrebni, možda neka bitna imena?), ali pored toga teško da je bilo drugo režirano.

Snimak je definitivno plasiran, sam Mile Radišić se osjeća izdanim od strane Dodika - a onomad je na slavi kod kuma imao počasno mjesto blizu samog Patrijarha Srbskog! - tako da je u pitanju klasično "političko" oruđe, ucjena, prethodno spomenuta odstupnica. U snimku se nigdje ne čuje Dodikovo ime niti ima bilo kakve naznake priče u tom smjeru... dakle, tu je ostavljen prostor za ucjenu Mileta D. od strane Mileta R. i ostalih zlikovaca, a to je i razlog za "reagovanje" POTPUNOG DEBILA Predraga Ćeranića.

Tu slijedi drugi vezani RTRS članak u kojem POTPUNI DEBIL Predrag Ćeranić najavljuje da će Specijalno tužilaštvo (u)raditi nešto - još veći apsurd i očajnički potez prevencije i sanacije novonastale situacije. Ćeranić "melje prazan mlin" u okviru svoje "struke": "specijalni rat protiv Republike Srpske", "prisluškivanje", "strani plaćenici", "psihološke operacije", što ne bi bio toliki problem da on kao postavku svoje priče ne uzima izjavu presuđenog kriminalca koji je u bjekstvu, koji nikakav problem nema da se javi javnom servisu Republike Srpske (čisto da se ne zaboravi taj inicijalni apsurd).

Uz sve to, članak završava brutalno prijetećim tonom kako je riječ o nezakonitom prisluškivanju i kako će Sud i Tužilaštvo imati posla, što je netačno i komično na više nivoa: zna se izvor snimka, isti nije nikakav "dokazni materijal" već zabava za široke narodne mase a Sud i Tužilaštvo su se već dokazali u slučaju ispitivanja "Afere Papak"...

Sve u svemu, pravosuđe (kompletan sistem) u RS treba ukinuti. Presude su pogrešne (Mile Radišić), kasne (Mile Radišić), neobavezujuće su (Mile Radišić). Šta ti ljudi zapravo rade?

P.S. Ostaje samo pitanje, zašto sad ovo, obzirom da je snimak star nekoliko mjeseci? Petokolonaši unutar SDS-a bivaju instruisani da, zarad prethodno spremljenog "spinovanja", aktiviraju snimak kao način odvlačenja pažnje od "kile zlata" odnosno vezane priče povodom sudskog slučaja Dodik protiv Bosića? Prirodna glupost SDS-a da ne kapitalizuje "kilu zlata" već da otvara još jedan front? Teško je reći.

No comments:

Post a Comment