Thursday, November 5, 2015

Šizofrenija

Odem u Beograd na par dana, isključim se malo iz "sistema", i kad sam se vratio dočeka me komična do suluda vijest da je Milorad Dodik tužio Milorada Dodika. Koliko je to izrugivanje pravosudnom sistemu (koji je to zaslužio), toliko je tu izrugivanje narodu (koji je to zaslužio). U maniru Nadrealista, biću smion da prognoziram da će kvantitativna vrijednost te "tužbe" odnosno "procesa" biti jedan veoma neintelektualan penis, onaj na K koji se završava sa URČINA.

Nego, dodatna Dodik šizofrenija, u dva dana dva naslova, upadljivo:

Dodik: Srbija izabrala pogrešnog partnera u BiH

Dodik: Razumljiva pozicija Srbije!

E, sad, prvu vijest (4. novembar) je obradila novinska agencija BETA, i u njoj je ono što je Mile rekao o tome i na tu temu, da bi bilo bolje da je Vučko pričao sa njegovom RS vladom. Druga vijest (5. novembar) je SRNA: pokušaj reparacije štete izazvane Miletovim traktoraškim pristupom. Naknadnim razmatranjem je uočeno da Mile nije u poziciji da tako nešto kaže, posebno na taj način (povukoše ga, jadnog, za jezik), i zato to reagovanje. Naravno, SRNA je pridodala još nekolicinu komada raznog izmeta iz Miletovih usta o raznim temama od kojih je najbijedniji momenat ovo:
"Srbi su stradalnici kao i Bošnjaci. I u organizacionom, državnom smislu svi koji su činili zločine su procesuirani i nisu imali državnu zaštitu, za razliku od Bošnjaka. Imamo priču o Naseru Oriću, koga su vlasti dugo štitile. Sada vidimo da je pod optužnicom", naveo je Dodik.
E, pa, Mile, ustašo nad ustašama, stvarno si dotakao dno svog antisrpskog beskičmenjaštva kad to možeš reći a znaš da je optužnica protiv Orića (kojom se bave oni kojima se bavi tvoj "referendum") još veće sranje nego tvoja tužba protiv tebe. Toliko, ukratko, o tome.

No comments:

Post a Comment