Friday, December 10, 2021

Prikladno vs Normalno i percepcija našeg naroda (u sramoti se poznaju junaci)

Seks je najkonvertibilnija roba koja postoji, samo što je veoma opasan u kombinaciji sa politikom. Iako se ponekad može izvući [sic!], kao onomad Bil iz Monike, u dosta slučajeva je to kraj karijere u javnom životu... Usporedba dva aktuelna primjera iz Republike Srpske.


Slučaj 1: Marko Šukalo, SNSD 

Marko Šukalo je omladinac iz Gradiške, stranački aktivan od malih nogu, dogurao do - kasnije demantovano - pozicije Dodikovog savjetnika (ko još može da isprati koliko Dodik ima savjetnika a koliko onih koji se proglašavaju za njegove savjetnike). Nekad ljetos je procurio snimak gdje Šukalo polno opšti sa ženskom osobom koja mu nije vjerenica, a imao je vjerenicu u tom trenutku. [Digresija: u životu sam napravio puno grešaka ali jedna od najvećih je to što sam gledao taj snimak sa upaljenim tonom i čuo ŠJOOOOJ jaukanje aktera.] Svi su znali da je to on, snimak nije baš nešto izbio u "eter" budući da ni on nije prva liga SNSD, to što polno opšti sa osobom koja mu nije vjerenica je zapravo za pohvalu u SNSD, sve u svemu - ni talasić...
Ipak, gdje ima dima... Nekad u novembru, prilikom policijske racije u jednom banjalučkom lokalu, Šukalo biva uhapšen zbog korištenja i posjedovanja droge odnosno "praškaste supstance koja asocira na kokain", polic-govorom rečeno. Tad je karton ipak pocrvenio, Šukalo biva isključen iz stranke i maknut sa svih funkcija da bi naknadno on odlučio da ne vrati mandat u Skupštini opštine Gradiška već da će nastaviti djelovati kao nezavisni odbornik (IZVOR)... Tvrd ali fleksibilan momak, ne gubi trakciju, od glave do pete od Trayal gume, poseban sloj na obrazima.

Slučaj 2: Ivan Begić, PDP

Danas (10.12.2021) napokon procuri snimak o kojem se priča već neko vrijeme, istaknuti član PDP, odbornik u skupštini grada i... peder. U redu, i za gradonačelnika se priča da je peder, vrijeme će vjerovatno pokazati da jeste ali TVRDIH dokaza nema. E, sad, upravo se za današnji snimak tvrdi da su akteri aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković i Ivan Begić ali na snimku se samo jasno vidi Begićevo lice i muški polni organ u nj. ustima, dok se ne vidi lice vlasnika tog polnog organa. Oni koji su pustili snimak u javnost su prije samog snimka ubacili nekoliko slika Draška Stanivukovića gdje se vidi ben koji on ima pored pupka i brojanica na ruci, kao znaci prepoznavanja - usporedbe sa snimkom. Benove i brojanice ima 90% članova stranaka, lično nisam ubijeđen da je to Draško na snimku a opet, prateći PDP odnosno Draškovu propagandu oko "ljubavnih romansi" (Kija Kockar, Tanja Savić i dr.) sve sam bliži mišljenju da Draško jeste homoseksualac... ali nije isto misliti i znati.
Ono što bi se moglo pouzdano zaključiti jeste da je snimak u rukama njegovih političkih neprijatelja već neko vrijeme, Begić je bio prisiljen da se povuče iz gradske skupštine a snimak je pušten upravo nakon sjednice na kojoj se on pojavio, nakon duže vremena, dakle, čista odmazda.
Bilo kako bilo, Begić se odmah danas oglasio potvrđujući da jeste to on na snimku, da mu je zdravlje narušeno te da odmah napušta stranku kao i sve funkcije... Prikladno.

***

I, zanimljiva je to situacija, nešto razmišljam da je za "naš narod" vjerovatno puno "normalnije" da se polno opšti s kim se stigne i da se šmrče kokain nego biti homoseksualac. Ako ćemo iskreno, nije normalno ni jedno ni drugo, Begić je "sam pao, sam se i ubio" time što je snimljen ovako, ispao je GLUP i platio kaznu. S obzirom da je premijerka Srbije LBGT, seksualno opredjeljenje tog tipa ne vidim kao značajan problem za politički život ali Begićev snimak je stvarno užasan (da ne koristim neke grublje riječi) i smatram da je kazna adekvatna. Opet, i u tome on ima makar malo časti, za razliku od Šukala koji se drži SNSD mantre "samo guraj (i pravi se lud)"...

E, sad, malo šira slika kao zaključak: SNSD je odavno spao sa šina, ovdje je samo bio slučaj da je Šukalo javno ispao toliko glup da je morao biti izbačen i, na žalost, davno sam to pisao na ovom blogu, samo SNSD može uništiti SNSD a to se i dešava. Ona dodatna tuga jeste što ni PDP, koji je sasvim slučajno i protiv svoje volje postao glavna opoziciona stranka, nije ništa bolji. Ova Begićeva glupost, Draškove "dimne bombe" koje je nemoguće pobrojati kao i generalni izostanak kvalitetnih ljudi u toj stranci će samo učiniti dužom agoniju ovog naroda jer šampion mora biti nokautiran da bi se skinuo sa trona - to ne ide na poene, a opozicija u RS, vidimo i po ovom primjeru, može da nokautira samo samu sebe.


No comments:

Post a Comment