Friday, July 3, 2020

Negrijesi fejzbuk gradonačelnika...

Iz straha od opadanja kognitivnih funkcija smislio sam sebi trening: svaki dan obiđem ATV i RTRS portale zarad igre "Uoči razlike": ima li ijedan članak da nije podijeljen na oba portala, na stranu nedostatak smisla/izostanak objektivnosti. Nije ih lako naći, ali niko nije ni rekao da će biti lako... Dobar je to trening. U sklopu jednog takvog obilaska naiđoh na intervju sa aktuelnim gradonačelnikom Banjaluke...

https://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=391186

Nekoliko puta sam istakao na ovom blogu da je čovjek odvratan, valjda još odvratniji zbog činjenice da nije klasičan SNSD (seoski) đilkoš već jedna bradata hinja umotana u pederluk (ili bradati peder umotan u hinjaluk?). Bilo kako bilo, pripreme su opasne za izbore, Igor se počinje služiti "SNSD riječnikom pobjednika", pa je tako u razgovoru došlo i do ovoga:

Шта видите као свој највећи неуспјех?

Можда ћу звучати нарцисоидно, али ћу рећи да нисам имао неуспјеха.
E, sad, po broju članaka na ovom blogu je relativno lako uočiti da AKTIVNO NE PRATIM politiku posljednjih četiri godine, ali "iz glave" imam ovaj neki brzi odgovor u četiri i po stavke:

- nijedan ozbiljan spor oko zemljišta koji grad vodi nije konačno riješen u korist grada: posljednji apsurd je oko zemljišta u centru grada gdje se nalazi stara autobuska stanica/Muzej savremene umjetnosti/tzv. parking "Kraša" gdje je, nakon što je sve izgubljeno, gradonačelnik postavio pitanje odbornicima GU koga da tuži:
https://www.rtvbn.com/3986651/gradonacelnik-ne-zna-koga-da-tuzi-zbog-zemljista

- svaki ozbiljniji građevinski zahvat u gradu je probio rokove: sa više od pola godine zakašnjenja je otvorena spojnica istočnog tranzita, a i tad bez pratećih pješačkih i biciklističkih staza koje su izgrađene naknadno (na tablama stajao "rok 90 radnih dana", u prosjeku svaki peti dan bio radni); potpuno ista stvar sa Zelenim (tirkiznim) mostom, rok za igradnju bio pet mjeseci, okvirno decembar (VEZA NA ČLANAK) a građani dočekali most sredinom naredne godine (sredina juna, VEZA NA ČLANAK), naravno, i u tom slučaju je ostalo bilo radova nakon otvaranja mosta, na desnoj obali Vrbasa blato i razvaline od kamionske trase a na lijevoj klizište...

- u direktnoj vezi sa prethodnom stavkom je broj loše tempiranih sanacija saobraćajnica/izgradnje kružnih tokova: jedan od najgorih primjera je bio tokom izgradnje spojnice istočnog tranzita kad je u isto vrijeme rađen kružni tok kod Rebrovačke crkve: pitajte građane Starčevice (najmnogoljudnije banjalučko naselje) kako im je bilo tih dana u saobraćaju, od kuće do posla i nazad; trenutno se gradi kružni tok kod "Lesnine" gdje je zadan poprilično opušten rok od oko pola godine, za neko tradicionalno septembarsko predizborno otvaranje, samo što je upitnik kad će biti izbori.

- Eko toplana u XXI vijeku, grijanje na drvni sortiment kojeg uopšte nemamo u dovoljnoj količini da se na njega možemo grijati, a za to vrijeme Gradska toplana pretvorena u ljušturu, najozbiljniji direktan finansijski kriminal aktuelne gradske vlasti.

- I, na kraju, Pravda za Davida: gradonačelnik očigledno smatra uspjehom što se u njegovom gradu "mladosti, sporta i kulture" svakodnevno gotovo devet mjeseci na glavnom gradskom trgu u "udarnom terminu" održavao surogat parastosa za mladića koji je nastradao na krajnje misteriozan način ("bezbjednosna situacija na visokom nivou"); prvo obraćanje gradonačelnika po ovom pitanju je bilo kad je pokušao da optuži grupu Pravda za Davida za propast već propalog novogodišnjeg koncerta... a nije zgoreg spomenuti što je sve dosad protiv navedene grupe (pro)palo na sudu.


Sve u svemu, Igor Radojičić je uspio da sebe i svoju diplomu Elektrotehničkog fakulteta dovede na nivo Željke Cvijanović: ćutanje je zlato. Zato, Igore, ćuti, bolje ti je. ZAČEPI.

No comments:

Post a Comment